Καλώς ήλθατε

 H Μίλατος είναι ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά της Κρήτης που το προτιμούν αρκετοί Ελληνες για τις διακοπές τους.

Γιατί διακοπές στην Μίλατο ;

  • Ομορφες και καθαρές παραλίες και ωραία τοπία για όσους αναζητούν επαφή με τη φύση στις διακοπές τους.
  • Χωρίς μαζικό τουρισμό , χωρίς μεγάλα ξενοδοχεία .
  • Είναι ένα όμορφο ψαροχώρι με πολλές παραδοσιακες ταβέρνες που προσφέρουν στους επισκέπτες φρέσκο ψάρι ψαρεμένο από τη θάλασσα της Μιλάτου.
  • Βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο και στον Αγιο Νικόλαο που έχουν μεγάλα νοσοκομεία , κοντά στο αεροδρόμιο και συνδέεται με αυτά με το βόρειο οδικό εθνικό δρόμο.Συνδιάζει ομορφιά και ξεκούραση με ένα αίσθημα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγοντος περιστατικού.
  • είναι από τις πρώτες επιλογές των Κρητικών για ξεκούραση τα σαββατοκύριακα.
  • είναι μόνο 15 λεπτά από τα Μάλια , 20 λεπτά από τη Χερσόνησο και 25 λεπτά από τον Αγιο Νικόλαο τα πιο τουριστικά μέρη της Κρήτης με την μεγάλη νυχτερινή ζωή εαν θέλετε να περάσετε μερικές βραδιές εκεί.

Βρίσκεται ανατολικά της ευρύτερης τουριστικής περιοχής Μαλλίων - Χερσονήσου.Εχει περίπου 500 κατοίκους και είναι 32 χλμτρ. νοτιοδυτικά του Αγίου Νικολάου, 50 χλμτρ. ανατολικά του Ηρακλείου και 10 χλμτρ. ανατολικά των Μαλλίων. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια μικρή παλιά εκκλησία και κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια . Στην Παραλία Μιλάτου έχει 11 συνολικά ταβέρνες και 3 σουπερμάρκετ.

Από τη Μίλατο υπάρχει καθημερινά 2 φορές την ημέρα λεωφορείο για Μάλια και Νεάπολη και από εκεί με όλο το υπόλοιπο νησί.

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους, να μοιραστείτε κουτσομπολιά μαζί τους , αν σας αρέσει η ρακί, αν θέλετε να μιλήσετε τα Αγγλικά που μάθατε στο σχολείο , αν θέλετε να κοιμάστε καλά και να πίνετε πολύ, τότε η Μίλατος είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Η Μίλατος δεν είναι Αγιος Νικόλαος , δεν είναι Μάλια , δεν είναι Χερσόνησος είναι όμως ένα ήσυχο και ακόμα αγνό μέρος .

milatos_map